Hableány: menekülni próbált a kapitány

Már közel egy hónap telt el azóta, hogy 2019. május 29-én elsüllyedt a Hableány nevű sétahajó a Margit hídhoz közel, miután a Viking Sigyn szállodahajóval ütközött.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy jelentős létszámú, 60 fős különleges csoportja vizsgálja a katasztrófát, annak minden részletére kiterjedően.

A Hatósági szemlebizottság a Csepeli Szabadkikötőben a sétahajó roncsát vizsgálva számos új megállapításra jutott: Ilyen az is, hogy a hableány kormány lapátja 11 °-kal kitér az egyenestől, amely a szakértők szerint arra utal, hogy a hableány kapitánya az utolsó pillanatban még menekülni próbált a nagyobb szállodahajó erről, de sajnos ez már nem volt sikeres.

Az eljárásban egyébként azt is vizsgálják a hatóságok, hogy megvalósult a cserbenhagyás, illetve segélynyújtás elmulasztása.

Eközben a 24.hu arról írt, hogy bár több nap eltelt azóta, hogy újabb h*lttestet találtak a Duna budapesti szakaszán, a rendőrség a test állapota miatt egyelőre nem tudta azonosítani a szombat este talált embert, aki feltehetően a hajóbaleset újabb koreai áldozata.

Forrás: Magyar Nemzet, 24.hu

Főkép: Infostart.hu, MTI/Mónus Márton