Így űztem el a beizzadt cipő szagát

Nincs is annál kínosabb, mint amikor a kellemetlen szagoktól rettegve, a vendégségben csak félve húzod le lábadról a cipődet. A nyári hónapokban a félelem csak hatványozódhat, főleg, ha a jól szellőző szandálok helyett a meleg időben is zárt cipőket húzol.

A következőkben olyan egyszerű és hasznos tippeket adunk, amelyek segítségével te is játszva veheted fel a harcot a nem kívánt szagokkal.

Hintőpor

A cipő belsejébe szórjunk egy kevés hintőport, ami segít megakadályozni a cipő benedvesedését a nap folyamán. Emellett könnyebbé válik a láb mozgása a cipőben.

Teafaolaj

Antibakteriális hatással rendelkezik, így képes elpusztítani azokat a baktériumokat, amelyek a lábszag kialakulásáért felelősek. Kevés vízben néhány csepp illóolajat oldjunk fel és az ebbe a vízbe áztatott ronggyal törölgessük át a lábat és a cipő belsejét is.

Szódabikarbóna

Éjszakára szórjunk a cipőnk belsejébe szódabikarbónát, ami magába szívja a szagokat és a nedvességet is. Így reggelre szagtalan és száraz lesz a cipőnk.

Krumpli

Nagyanyáink régi jó bevált praktikája az volt, hogy a cipő talpába nyers krumplit dörzsöltek. Ez segített szárazon tartani a cipőt.

Ecet

Mártsunk ecetes vízbe egy rongyot és törölgessük át vele a lábbelit. Tegyük olyan helyre, ahol megszárad és a lábszag a múlté.

Szerző: tudasfaja.com