Egy tanulmány szerint a nők 33 évesen elkezdenek “átalakulni a saját anyukájukká”

Akármennyire szeretjük is az édesanyánkat, és lehet akár ő a példaképünk, ám a saját anyánkéhoz hasonló viselkedés olyasvalami, amit a legtöbben szeretnénk elkerülni, és esküszünk rá, hogy mi sosem leszünk ugyanolyanok – ám a legújabb kutatások szerint ez nem valami könnyen elkerülhető.

Számunkra, nők számára a 33 éves kor az, amikor elkezdünk “átalakulni” az anyukánkká, és felvesszük azokat a bosszantó szokásait is, amikkel kapcsolatban pedig szentül eldöntöttük, hogy soha nem fogjuk csinálni a saját gyerekeinkkel.

Egy Harley Street-i (Egyesült Királyság) orvos, Dr. Julian De Silva legfrissebb kutatása szerint a nők az első kisgyermekük első éveiben ugyanazt az ízlést és hozzáállást mutatják, mint amit a saját anyukájuktól láttak.

Tudni kell, hogy az Egyesült Királyságban a nők már átlagosan  30 éves korukban szülik az első gyermeküket, míg az apák átlagosan 33,5 évesek első gyermekük születésekor.

A tanulmány rámutatott, hogy a megkérdezett nők több mint fele elismerte, hogy a harmincas éveik elején inkább az anyukájukhoz hasonlóan kezdtek el viselkedni, mint a fiatalabb éveikben, amikor még lázadóbbak voltak.

A szakértők szerint a figyelmeztető jelek igen egyszerűek lehetnek, mint ugyanazon TV-műsorok nézése, ugyanazon hobbi választása, és ugyanazon mondások használata.

A férfiak pedig 30 felett a saját apjukéhoz hasonló politikai nézetet kezdenek vallani, és a zenei ízlésük is az apjuk által kedvelt stílusok felé fordul (ez persze nem jelenti azt, hogy az apjuk fiatalságának zenéit hallgatják okvetlenül).

Dr. Julian De Silva 2000-es nővel és férfival beszélt a tanulmány elkészítése során.

Megmagyarázta: “Az életünk valamely pontján valamennyien a szüleinkhez hasonlóvá válunk.. A szülővé válás az egyik olyan esemény, ami ezt kiválthatja, de az életmódbeli tényezők is fontosak.”

Kutatásai azt is kimutatták, hogy idősebb korunkban mindannyian jobban látjuk a hasonlóságokat, szüleink és saját magunk között.

“Ez az öregedés elkerülhetetlen része, de egy folyamat, amit sokan el akarnak kerülni, amennyire és amíg csak lehetséges,” tette hozzá Dr. De Silva.

“Ez az egyik oka annak, hogy az emberek egyre gyakrabban és egyre fiatalabb korukban vetik alá magukat plasztikai műtéteknek”

Forrás