A magyar állatorvos véleménye eloszlatja a vitát a kutyapusziról

A kutyapuszi az egyik legvitatottabb dolog a gazdik körében. Amíg az egyik tábor ellenzi ezt a dolgot, addig a másik meg van róla győződve, hogy teljesen ártalmatlan, ha a kedvencünk arcon nyal minket.

Az interneten végső soron mindkét álláspont alátámasztására léteznek tudományos mércéknek eleget tevő kísérletek. Így egyes tudósok szerint a kutyapuszi betegséget okozhat, míg mások szerint kifejezetten előnyös. Így pl. az Arizona Egyetemen végzett egyik vizsgálat szerint a kutyák nyálában található mikroorganizmusok a probiotikumokhoz hasonlóan erősíthetik az immunrendszerünket.

Most azonban egyszer és mindenkorra pontot tehetünk az ügy végére egy magyar orvosnak köszönhetően.

Dr. Juhász Csaba állatorvos a Fem3 Café reggeli műsorban volt vendég a kedvencével, Lizával közösen. A doktorút elmondta, hogy nagyon kevés olyan betegség van, amit a kutya át tud nekünk adni egy puszival.

Az emberi immunrendszer képes hozzászokni az állatokhoz, így egyre jobban immúnissá válunk a betegségekre. Dr. Juhász Csaba arra viszont felhívta a figyelmet, hogy ha esetleges harapásnál, vagy karmolásnál mindig szükséges megfelelően fertőtleníteni a sebet, így elkerülhetjük a fertőzés veszélyét. A teljes interjút itt tudjátok megnézni:

Mi a véleményed?

forrás: http://allatbaratok.net, holidogtimes.com