5 fajsúlyos szempont, hogy miért van szüksége a nőknek FÉRFI barátra

Sokan úgy gondolják, hogy férfi és nő között nem létezik barátság. Ez azonban egy rendkívül leegyszerűsítő megközelítés, ugyanis abból indul ki, hogy a férfi mindig “akar valamit” a nőtől, valamit, ami több a barátságnál.

Ez a megközelítés azonban szerintem háttérbe szorítja az emberi kapcsolatok jelentőségét, és azt, hogy az ember intellektuális és társas lény is, nem csupán az ösztönei vezérlik.

E sorok írója személy szerint rengeteget köszönhet azoknak az őszinte baráti kapcsolatainak, amelyet az ellenkező nemmel ápol.

Mik tehát az előnyei annak, ha egy nő férfival is barátkozik (itt valódi barátságra gondolunk, nem barátságra “extrákkal”):

1.) Behozza az életedbe a férfiak világlátását, szempontjait. Nagyon sokszor akár te, akár a barátnőid csak női szemszögből látjátok a dolgokat, míg egy férfi egy érzelem mentesebb, racionálisabb és nyugodtan megközelítést tud belevinni bármilyen helyzetbe. Ez nagyon hasznos lehet, pl. megóvhat azoktól a kapcsolatoktól, amelyekbe ész nélkül ugranál bele.

2.) Új, praktikus és nagyon jó dolgokat tanulhatsz tőlük. Sok olyan dolog van, amit a barátnőiddel nem tudsz csinálni, nagy élmény lehet például elmenni a férfi barátoddal egy focimeccsre, vagy megtaníthat fúrni-faragni és más olyan dolgokra, amellyel egyébként nem foglalkoznál, de amelyek érdekesek és praktikusak lehetnek.

3.) Érjen bármilyen rossz dolog, vagy csalódás egy FB addig nem enged felállni az asztaltól, amíg el nem mosolyodsz. Neki bátran kiöntheted a szíved, nem fog köntörfalazni, de tuti, hogy meg is nevettet. Vagy hoz egy vodkát szódával. Vagy kettőt.

4.) Nem kell azon gondolkodnod, hogy mit, hová tegyél, hogy mi legyen a menü. (Persze ha éppen ahhoz van kedved, hajrá!) Szóval, amikor a fiú barátod jön át mozizni simán feldobhatod a lábad az asztalra, durrogtathatsz egy kiló popcornt, és máris indulhat a mozi. Csak lazulás és nyugi van!

5.) Különlegesnek érzed magad: Talán ez benne a legjobb. Mert nem csak neked felüdülés vele lenni, hanem neki is az veled. Ő is bepillantást nyerhet a női szemlélet módba, tanulhat tőled dolgokat, és átélheti veled az igazi barátságot!

A férfi barátok tehát kincset érnek. Ha van hasonló élményed/barátod, oszd meg velünk kommentben a facebookon!

Forrás: goodstuff.hu cikke nyomán