Nem BMW, nem Bentley, de a magyar autóra egész Európában felfigyeltek

Lehet, hogy Te is emlékszel: Három éve Szabó Péter fából készült autójának csodájára jártak még a Frankfurti Autószalon hatalmas csarnokában is:

Az erdélyi mester az általa kőrisfából készített autón, a Juliának elkeresztelt Roadsteren 3 évig dolgozott keményen Marosvásárhely melletti Koronkán található műhelyében.

A Kolozsvári Állami Magyar Opera egykori énekese, aki korábban 12 évig asztalosként dolgozott, egy Ford Taunus alvázára építette ezt a különleges járművet, amely hatalmas népszerűségnek örvendett a Frankfurti Autószalonban.

A férfi először egy hintót készített fából, melynek nagy sikerén felbuzdulva elhatározta, hogy egy autót is készít ugyancsak tömör fából.

Először lerajzolta az ötletet, amit egy makett követett, így csatlakozott az ötlethez Ferenczi Csaba Zsolt 3D tervezőmérnök és dizájner. A miniatűr modell alapján apróbb módosításokat követően megszületett a végleges és hibátlan fából készült jármű.

Az autó rétegezett kőrisfából készült, mivel ez a legrugalmasabb fa, nagyon jól hajlítható. A mester hajólakkal kente le. Az autó szíve egy hathengeres, 2,2 literes, 110 lóerős Ford Taurus motor.

Az autó nevét a mester feleségéről kapta, így lett a kocsi neve a szépen csengő Júlia.

Az autó 18.000 euróba került, és benne van 4.500 órányi munka is.

Az autóról több videó is megtekinthető:

Források:

forrás 1

forrás2