Kidobták a kanadai oviban az uzsonnát, amit az anyuka csomagolt a 4 éves gyereknek

Kanadában az utóbbi időben óvodai és iskolai szinten is komolyan foglalkoznak a gyermekek egészséges étkezésével. Az iskolában még tananyagként is tanítják. Persze ez nagyon fontos dolog, mivel így a gyerekek már korán megtanulnak tudatosan étkezni. Azonban ezúttal az egyik intézmény dolgozói kicsit messzire mentek…

Az ontarioi Durham-ban az egészséges táplálkozásra vonatkozó kezdeményezés arra is kiterjed, hogy a gyerekek nemcsak egészséges ebédet kapnak, hanem arra ösztönzik a szülőket, hogy egészséges ételeket  csomagoljanak a kicsiknek.

A kétgyermekes édesanya, Elaina Daoust a The Starnak elmondta, hogy 4 éves kisfiának banánlisztből készített kenyeret és szőlőt csomagolt uzsonnára. Ez az étel nyilvánvalóan egészségesnek tűnik. Csakhogy…

Az óvodai személyzet elvette a kicsitől a kenyeret, így ő arra kényszerült, hogy beérje a szőlővel, amit az anyukája csomagolt.

Érthetően mind a gyermek, mind pedig az édesanyja igen zaklatott lelkiállapotba került a fentiek hatására. Az intézmény azzal védekezik, hogy csokoládé chips volt a banánlisztből készült kenyérben. a csokoládé chipset pedig egészségtelen ételnek tekintik.

Ezután még vagy 30 szülő panaszkodott arra, hogy a gyereküktől elvették az ételt az intézmény dolgozói.

Az óvodát is működtető Durham Katolikus Kerületi Iskola Igazgatósága szerint az egészséges táplálkozás az iskolai tanterv részét képezi. James MacKinnon, aki az iskola képviseletében nyilatkozott azt ugyanakkor elismerte, hogy a dolgozóik nem jogosultak arra, hogy elvegyék az ételt a gyerekektől.

Te mit gondolsz erről?

Forrás