Ha ez az elképesztő találmány végre elterjed, drasztikusan esni fog az energia ára!

Azt gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki nem igazán szereti a nehezen megkeresett pénzt még a rezsire is költeni. Az energia ugyanis sajnos drága (igen, mindenütt drága, ez nem országspecifikus). Most egy olyan találmányt mutatunk be, ami reménysugarat jelenthet: egyrészt megoldás lehet a jelen és a jövő energiagondjaira, másrészt igen lecsökkentheti az energia árát. Mert ugyebár amiből bőség van, annak az ára csökken!

Három évnyi kutatás és fejlesztés után egy francia csapat mérnökei kifejlesztettek egy 8 méter magas prototípust, amelyet már telepítettek, és működik Pleumeur-Bodou településen Bretagne-ban, Franciaország északnyugati részén. Azt remélik, hogy hamarosan az emberek otthonainak közelében, és a városok központjaiban is megjelennek az elektromos áramot termelő mesterséges fák.

Az alábbiakban bemutatott, francia tudósok által kifejlesztett eszköz nem kevesebbre, mint arra képes, hogy egy teljes évi energiát megtermeljen egy iroda vagy egy háztartás számára. Ezt az energiát pedig a természet erőinek felhasználásával termeli ki, nem pedig valamely más, szűkösen rendelkezésre álló energiaforrás elégetése, átdolgozása, felhasználása révén!

Ez pedig azt jelenti, hogy ha kapható lesz ez a találmány, a háztartások energiaköltségei az eszköz megvásárlásának és fenntartásának költségeivel véget is érnek. Ez óriási költségcsökkenés volna!

Ahogyan a lenti képen is láthatod, a szélturbinának fa alakja van, és még a megjelenése is igen tetszetős. Ráadásul az egyes egységek (szélfogók) egyenként is használhatók, így azokból kevesebb, illetve más elrendezésben is működtethető, akár az erkélyünkön is!

Persze van néhány akadály az eszköz kereskedelmi forgalomba kerülése útjában. Az egyik pont az, hogy a nagy energiaszolgáltatók érdekeivel tökéletesen ellentétes még az ötlet is, hogy a háztartások energia szempontjából önellátók lehetnének… Aztán hátha mégis eljön egyszer…

Az a szerencse, hogy  a befektetők ráharaptak a találmányra, és nagy lehetőségeket látnak benne. Ezért valós esélye van annak, hogy az a hétköznapi emberek számára is elérhetővé válik pár éven belül. Persze az ára még kérdéses…

Tetszik Neked az új megoldás? Drukkolsz, hogy elterjedjen? akkor oszd meg, hogy az ismerőseid is tudjanak róla!