A legügyifogyibb autótolvajon teli szájjal röhögünk (Videó)

Az alábbi felvételen egy Írországban lezajlott autótolvajlási kísérletet láthatunk. Az elkövető jól látható az egy perces videón egy téglát használ arra, hogy betörje az utcán parkoló fehér Mercedes ablaküvegét.

Sem az elkövetési mód, az eszköz, sem pedig a megoldás nem bizonyult alkalmasnak, a tégla többször visszacsapódott, és keményen eltalálta az elkövető arcát.

Ő azonban nem adta fel, többször is talpra állt, és újra próbálkozott, szinte már olyan az egész, mint egy Stan és Pan börleszk film.

A videóhoz fűzött kommentár szerint az autó tulajdonosa nem sokkal később megérkezett a helyszínre, és feljelentése alapján elfogták az autótolvajok koronázatlan királyát.

Kár, mert szívesen röhögnénk még rajta:

Egy kis jogi fejtágítás a wikipediaról:

büntetőjogban, illetve a szabálysértési jogban a lopás a vagyon elleni bűncselekmények egyike, illetőleg egy szabálysértés.

A köznyelv és a politikai nyelv a lopás fogalmát sokkal tágabb fogalmi körben értelmezi illetve használja.

A lopás a hatályos 2012. évi C. törvény XXXVI. fejezetében, a vagyon elleni bűncselekmények közé tartozó egyik különös részi tényállás: “Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el.”