19 testi fájdalom melynek lelki oka van

Bizonyára Te is tisztában vagy azzal, hogy sok olyan testi fájdalom és adott esetben akár betegség is van, amely részben vagy akár elsősorban lelki okokkal áll összefüggésben.

Nem is húzzuk sokáig az időt. Íme:

1. Fogfájás

Az életeddel való elégedetlenséghez is köze lehet. Ez az elégedetlenség az életben sokszor hajtóerőként is szolgálhat, sokszor azonban visszahúz, mivel önsajnálathoz vezethet.

2. Nyak fájdalma

A megbocsátásra való képtelenség is okozhatja. Érdemes átgondolni, hogy van-e olyan ember az életedben, akinek hosszú idő után sem tudsz vagy nem akarsz megbocsátani. Nyilván megvan rá az okod, de sajnos a megbocsátásra való képtelenséggel egyetlen embert büntetsz: saját magadat.

3. Fogíny fájdalom

Ennek egyik lelki oka az állásfoglalásra, döntésre való képtelenség, akár egy adott kérdésben, akár személyiség szintjén. Csak egy tipp: vedd sorra, mi mennyire fontos a számodra, és ez alapján már könnyebb lesz döntést hoznod.

4. Izomfájás

Okozhatja az is, hogy úgy érzed, lassan haladsz az életben. A legjobb, amit ilyenkor tehetsz, hogy ezt tudatosítod, és megpróbálod megkeresni az okát.

5. Vállfájdalom

Átveszed mások érzelmi vagy akár másféle terheit is. Ez pedig nagy erővel nyomja a vállad. Érdemes odafigyelned, hogy mit vállalsz át mások helyett. Vajon ők is megtennék ezt neked?

6. Gyomorfájdalom

Szimbolikus viszony lehet azzal, hogy hogyan tudod elfogadni, megemészteni mindazt, ami veled történik/történt az életedben. Érdemes tudatosan gondolkoznod ezeken a dolgokon, és több irányból is megvizsgálni azokat.

7. Felső hát fájdalma

Minden embernek szüksége van arra, hogy érezze, mások szeretik és támogatják őt. A felső hát fájdalma arról is árulkodhat, hogy mindez hiányzik az életedből vagy nem elég erős. Érdemes átgondolnod, hogy szükséged van-e az életedben a közömbös, érdektelen emberekre.

8. Alsó hát fájdalom

Okozhatja az anyagi gondok által kifejtett lelki nyomás. Ha pénzügyi tervet készítesz, és átgondolod, milyen lépéseket tehetnék a helyzeted javítására, a fájdalom is enyhülhet.

9. Keresztcsont /farokcsont fájdalma

Elmenekülsz a problémák elől, illetve a szőnyeg alá söpröd őket. Jobb azonban szembenézni és megoldani őket, a struccpolitika hosszú távon nem jól működik!

10. Fejfájás

A fejfájás is összefügghet a döntésképtelenséggel vagy a “túlagyalással”. Adj magadnak egy kis időt, hogy nyugodtan el tudd rendezni a gondolataidat, ez megoldást adhat.

A komolyabb és folyamatosan fennálló fejfájással érdemes orvoshoz fordulni!

11. Kéz fájdalma

Érdemes átgondolni, hogy van-e olyan ember, akinek a kezét fogod, és a terhét átteszi rád. Attól függően, hogy ki az, és bírná-e a saját terhét, folytathatod tovább tudatosan.

12. Könyökfájdalom

A változásokkal szembeni ellenállás, túlzott biztonságra törekvés is okozhatja. Érdemes ugyanakkor átgondolni a jövőbeli kimeneteleket: valóban annyira biztonságos szembemenni a változásokkal?

13. Csuklófájdalom

Vannak olyan vágyaid, céljaid, amelyek elérése nehézséget okoz a számodra? Egy ilyen fájdalom annak a jele, hogy többet kell tenned ezekért.

14. Csípőtáji fájdalom

Az emberi kapcsolataid mennyiségét vagy minőségét is az okok közé sorolhatjuk. Könnyen lehet, hogy nincs belőlük elég, vagy éppen ellenkezőleg: sok olyan kapcsolatod van, akik nem tennének meg érted annyit, mint Te értük.

15. Ízületi fájdalom

A kötődés mindannyiunk egyik legalapvetőbb vágya. Ha ez hiányzik az életünkből, az ízületi fájdalomhoz vezethet.

16. Térdfájdalom

Az önértékelés problémáit jelentheti. Könnyen lehet, hogy alul- vagy túlértékeled magad.

17. Vádli fájdalom

A romantika és az érzelmek megélésének hiánya is okozhatja. Lehetséges, hogy a munkádba temetkezel, és ezekre a dolgokra már egyáltalán nem, vagy csak kevés időt és figyelmet fordítasz.

18. Lábfájdalom

Depresszióra utalhat, az élet fájdalma a lábakra terhelődik. Ám ha nem adod fel, egy idő után érezni fogod a saját erődet, és a fájdalom is múlni fog!

19. Lábfej fájdalom

A komfortzónájukból soha ki nem mozduló, sokszor a korlátoltság irányába hajló emberekre lehet jellemző. Ha ilyen vagy, érdemes a dolgokat előítéletek nélkül megtapasztalnod, és olyan új dolgokat is kipróbálnod, amit eddig nem.

Bidista.com cikke nyomán

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!