Ez a 11 híresség negyven felett sem mondott le az anyaságról

Napjainkban egyre inkább kitolódik az a kor, amikor a nők gyermeket vállalnak, és míg még pár évtizede is az volt a megszokott, ha egy a húszas évei első felében járó nőnek már van gyermeke, manapság inkább harminc körül, vagy utána szül a többség.

Ennek persze több oka is van, amik közül csak egy a felsőoktatási túlképzés, vagy pl. az, hogy több idő kell ahhoz, hogy valaki megfelelő egzisztenciával rendelkezzen, mire végre úgy érzi, gyereket vállalhat.

A kutatók nemrégiben meglepő felfedezéssel álltak elő: azt állítják, hogy a nőknek a modern társadalomban a biológiai és társadalmi okok figyelembe vételével harminc és harmincnégy éves koruk között ideális szülniük.

Persze, ezzel lehetne vitatkozni, de tény, hogy számos ember van, aki még 40 felett is be meri vállalni, hogy édesanyává váljon. Most olyan hírességeket gyűjtöttünk össze, akik negyven felett válhattak édesanyává:

Kim Basinger

Hinnéd, hogy anya és lánya között 41 év van?!

Salma Hayek

Egy fiatal anyuka, és gyönyörű 10 éves kislánya. Senki se mondaná meg, hogy az anyuka már 51 éves, ugye?

Susan Sarandon

Susan Sarandonnak 3 gyermeke van, és mindannyian viszonylag későn születtek: 39, 42 és 45 éves korában. Mindezt annak ellenére, hogy fiatal korában az orvosok meddőnek hitték a csinos hírességet, aki még most is csupán 71 éves.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez csodálatos ikreit még a 40. születésnapja előtt hozta világra, de minden elismerést megérdemel, amiért annyit küzdött azért, hogy édesanya lehessen.

Kelly Preston

Kelly Preston John Travolta felesége. 47 éves korában lett végre terhes, és igazi áldásnak bizonyult. Egy évvel korábban Travolta családja szörnyű tragédián ment keresztül: egyetlen fiuk, Jett meghalt.

Celine Dion

Az énekes első fia, René-Charles Celine 33 éves korában született, de ikreit már negyven felett hozta a világra.

Halle Berry

Bár a gyönyörű sztáron nem látszik a kor, bizony már 50 felett jár. Gyermekeit pedig ő is 40 felett szülte meg. Gratulálunk, nagyon aranyosak!

Gwen Stefani

A mindig elegáns és mégis mindig rebellis sztár még nem volt 40, mikor első két gyermekének életet adott, ám harmadik kis porontya már 40 felett született.

Madonna

Madonna két saját, szintén viszonylag későn született gyermeke mellett 4 afrikai kisgyereket is örökbefogadott.

Mariah Carey

Az énekesnő 41 évesen lett anya. A terhessége nem volt zökkenőmentes, mert cukorbetegség és magas vérnyomás kísérte.

Monica Bellucci

A színésznőt szintén meddőnek nyilvánították az orvosok, míg végül 39 évesen esett teherbe. Bár ez egy régebbi kép, de a kislánya most, 13 évesen az édesanyjánál is magasabb már.

Ha tetszett, ne felejtsd el megosztani a cikket!