Becsmérelték a nővérkét munkája miatt, ám ő frappáns válaszlevélben vágott vissza…

A 18 éves pályafutásom alatt nagyon sokszor hallottam már ezt a megjegyzést, de most ez valahogy kiakasztott. Én csak egy ápolónő vagyok?

„Mikor életmentésről van szó, általában az orvosok kapják a dicséretet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy más egészségügyi dolgozó, nővér ne kapja meg az elismerést, amit kiérdemel.

Ennek ellenére sok olyan ember van, aki a nővérek munkáját nem tartja olyan fontosnak. Caitlin Brassington nővér is ezt tapasztalta, aki egyik nap az élelmiszer üzletben épp egy ismerősével futott össze.

Caitlin éppen egy fárasztó műszakból jött és még rajta volt a nővér ruha. Ekkor az a nő egy olyan megjegyzést tett, ami Caitlin számára olyan volt, mintha gyomron ütötték volna. A hölgy meg volt lepődve, hogy Caitlin “csak egy ápolónő” volt.

Mikor Caitlin meghallotta a “csak” szócskát, tudta hogy a nő az ő munkáját nem tartja fontosnak. Ezért az interneten írta le véleményét az ismerőse számára.

Ezt írta a Facebook-on:

“Csak egy ápolónő…

Most jöttem ki egy nagyon stresszes műszakból és nagyon átlagosan nézek ki a munkaruhámban. Hazafelé menet megálltam egy boltban hogy tejet vegyek, mikor megláttam egyik ismerősömet. Még soha nem látott a munkaruhámban és azt mondta, NEM TUDTA, HOGY “CSAK EGY ÁPOLÓNŐ” vagyok.

Hűha!

A 18 éves pályafutásom alatt nagyon sokszor hallottam már ezt a megjegyzést, de most ez valahogy kiakasztott. Én csak egy ápolónő vagyok?

Kisbabáknak segítettem világra jönni, sokuknak segítség kellett az első levegővételnél, de én még mindig csak egy ápolónő vagyok. Sokszor fogtam a betegek kezét mikor utolsó leheletüket kilehelték, segítettem nekik, hogy megtartsák méltóságukat, de én csak egy ápolónő vagyok.

Sok embert élesztettem újra, visszahoztam őket az életbe, de csak egy ápolónő vagyok.

Az orvos szeme, füle, és keze vagyok, segítsége minden betegség kezelésében, de csak egy ápolónő vagyok.

Meg tudom vizsgálni egy kis újszülött tüdejét és pontosan megmondom hová nem jut elég levegő, de én csak egy ápolónő vagyok.

Tanítok nővéreket, gondozókat, családtagokat, de én csak egy nővér vagyok.

Igyekszem gondoskodni a betegeimről és sok mindent elintézni nekik, ami nem mindig könnyű az egészségügyben, de én csak egy nővér vagyok.

Sokszor nem vagyok otthon karácsonykor, nem vagyok ott az iskolai műsorokon vagy a gyermekeim születésnapi ünnepségén hogy az Ön szeretteiről gondoskodjam, de csak egy ápolónő vagyok.

Tudom kezelni a vérzéseket, össze tudok varrni sebeket, de csak egy nővér vagyok.

Tudom mit kell csinálni ha egy felnőtt vagy egy kisbaba szívinfarktust kap, de én csak egy nővér vagyok.

Tudom, hogy mennyi adrenalint vagy amiodaront kell a súlya alapján adni egy gyermeknek az újjáélesztéshez, de én csak egy ápolónő vagyok.

Tapasztalatom és tudásom emberek életét menti meg. Tehát ha NŐVÉR VAGYOK, AKKOR EGY ISZONYATOSAN BÜSZKE NŐVÉR VAGYOK!!!”

Ha egyetértesz a nővérkével, kérlek, hogy oszd meg!

Forrás: csodalatos.co

Ne felejtsd el megosztani!