A szomszédok először csak nevettek rajta, hogy mit csinál a régi káddal. Ám amikor elkészült, csak irigykedve nézték, mi lett belőle:

Egy kád jó esetben hosszú évekig, akár évtizedekig szolgálja egy család mindennapjait. Aztán persze elhasználódik, és teljesen hasznavehetetlenné válik. Sok esetben lekopik róla a zománc, sőt esetleg ki is lyukad, eldeformálódik. Ilyen esetben már csak egy feladat marad hátra, venni egy új kádat, a régitől pedig valahogyan megszabadulni.

Azonban most bemutatunk egy ötletet, amivel két legyet üthetünk egy csapásra: egyrészt mégsem kell feltétlenül kidobni a régi kádat, másrészt létrehozhatunk vele valami igazán szépet a kertünkben.

Gyakran beszélgetek az ismerőseimmel és a barátaimmal a kerti tavacskák iránti szenvedélyemről. Igazán gyönyörűek, és a víz egy lágy, elringató minőséget is visz a kertünkbe. Nagyon jól esik még ránézni is!

Ha tehát van egy rossz kádad, és szeretnél belőle kerti tavat építeni, egyszerűen csak az alábbi lépéseket kell végigcsinálnod. Nem is lesz olyan bonyolult, mint sokan gondolják. Hát akkor hajrá:

1. Lépés: Készítsd elő a tó alapját. Áss ki egy gödröt, amely illeszkedik a kád méretéhez. Kerítsd körbe újrahasznosított hullámpala darabokkal. 

2. Lépés: Béleld ki az egészet egy méretben illeszkedő fóliával, majd erősítsd a széleken.

3. Lépés: Töltsd fel vízzel.

4. Lépés: Helyezz el benne egy kerti tó vízforgató szivattyút.

5. Lépés: Díszítsd a környezetet kövekkel, virágokkal ízlésed szerint.

Ne felejtsd el megosztani, hogy az ismerőseidhez is eljusson!